Hvordan lære islandsk

… det inntas med følge av (borin fram med) – spurningarleikurinn. Og det på en hvilken som helst cafè, pub eller restaurant nær deg!

Kampavin borin fram med spurningar.

Å lære språk kan være til dels svært kjedelig. For å ta unna litt mengdetrening – kjør Quiz! Vi har med hell spilt ‘New Amigos’ og ‘Trivial Pursuit’ (TP) på diverse mer eller mindre ukjente språk. Da er det er viktig å ta det hele med et smil. Noen ganger skjønner man spørsmålet, og da er jo problemet kun å finne svaret. Andre ganger viser det seg umulig å forstå spørsmålet – selv med ordbok. Da hjelper det ofte å sjekke svaret, så skjønner man kanskje spørsmålet etterpå. Av og til skjønner man hverken spørsmål eller svar, selv ikke med ordbok! Det er da det trengs humor. Spørsmål om geografi og realfag er ofte enklest å forstå. Underholdning kan være fullstendig håpløst å besvare (TV-programmer fra 80-tallet i et land hvor du ikke har bodd …). Ikke mer å si om det, egentlig.

Idun følger med på ESC, Flatey 2021. Spruningaleikurinnboka er byttet ut med mobilstreaming en stakket stund.

Når det gjaldt islandsk, strevde vi fælt før vi innså at TP på islandsk kunne vi bare glemme, det er utsolgt fra forlaget (2021). Vi endte derfor opp med å kjøpe en brukt spørrebok med barnespørsmål. Det var vanskelig nok for oss. Men artig! Et alternativ er selvsagt barnebøker på islandsk, Torbjørn Egner er for eksempel populær. Det har ikke vi prøvd, men vi har kjøpt tegneserier – hele Valhallaserien faktisk, på islandsk.

Egner er populær på Island.
Iðuns epler er stjålet. Underlig da at Idun er allergisk mot epler.

Så til quizen – tar du disse 3 (Fra ‘Spurningaleikurinn’ ISBN 9979-1-0001-X):

Spørsmål 1.
Spørsmål 2.
Spørsmål 3.

Før du stiller alle disse spørsmålene, passer det godt med svømmetrening. Dette kan du gjøre i det bedre svømmeanlegget i Hafnarfjörður: Ásvallalaug. Dette er et nytt og flott anlegg med innendørs 50 m basseng, et fenomenalt barnebasseng og alt du ellers skulle trenge, inklusive finsk sauna. Her foregår det meste innendørs, men de har gravd ned et par heita potta i bakken utenfor. Vel bekomme!

Heita potta, Ásvallalaug. Foto: sundlaugar.is

Det passer fint både å trene og leke i Ásvallalaug, vi trivdes i hvertfall godt der.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *