Golden mini circle

Har du litt tid på Island, kan du med fordel dele opp ‘The Golden Circle’ i flere dager. Ta da Þingvellir som en egen dag med dykking i Silfra. Første dag er det fint med en rundtur til Gullfoss og Geysir Area. Gullfoss er en av de største turistattraksjonene på Island med stor vannføring og 32 meters høyde, fordelt på to fall. Fossen ble fredet etter en folkeaksjon startet av Sigríður Tómasdóttir, og en statue av henne er reist ved fossen.

Gullfoss i elva Hvítá er en foss det var verdt å frede.

Ved Gullfoss finner du en stor souvernirbutikk og kafé. Overraskende nok er kjötsúpa (lammesuppa) på Gullfoss veldig god, selv om det ser ut som en typisk turistfelle.

Nei nei, Knut! Bare se men ikke bade.

Etter et par utblåsninger fra Strokkur i Geysir Area, passer det fint med et bad – men ikke i Strokkur og ikke i Gullfoss!

Den satt, Strokkur!

Etter så mye frisk luft anbefaler vi å avrunde dagen på Fontana spa. Det er veldig, veldig flott, men her snakker vi naturspa, det vil si at du må tåle et snev av svovelduft. Spesielt dampbadstuene krever litt overvinnelse, men hva annet kan man ellers forvente når man ‘sitter oppå en Geysir’? Bassengene er laget av vanlige bassengfliser, det er en fin kontrast til de store rullesteinene og stokkene av rekved som lager en tøff ramme rundt.

Hei, hei! Her var det fint, ja!

Det beste med Fontana spa er muligheten til å veksle mellom varme og kalde bad. Fra en deilig heitur pottir kan du gå ned til Laugarvatn for en kald avrivning. NB! Stuping utgår, Laugarvatn er veldig grunt, du risikerer faktisk skrubbsår på knærne når du svømmer. Maksimal dybde i Laugarvatns 2 km2 er 2 meter. Men du verden så deilig det er å kunne kjøle seg ned i Laugarvatn før man går tilbake til et vakkert 42 graders basseng med vulkanen Hekla som utsikt! Svømmer du langs stranda mot høyre, blir vannet i selve vatnet også varmt! Det pipler opp varmt vann overalt fra sjøbunnen!

Laugarvatn med Hekla i bakgrunnen.

Så da sier vi som islendingene: Allt fínt!

Fontana spa ved Laugarvatn.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *