Gjenåpningen i Råkvåg

Nordvest i Indre Fosen kommune finner man Stjørnfjorden, som ikke er en fjordarm til Trondheimsfjorden – for den ligger like nord for munningen, har vi funnet ut. Også vi som trodde man måtte forbi Brekstad for å komme ut av Trondheimsfjorden. Jaja, så feil kan man ta. Det indre av Stjørnfjorden er en splitt mellom de maleriske stedsnavnene Nordfjorden og Sørfjorden. Halvveis inn i Nordfjorden ligger en av Trøndelags aller fineste perler: Råkvågen. 

Ordet Råkvåg kommer av norrønt ‘rák’ = krøttersti og ja – våg (bukt eller smal vik), her er det en idyllisk våg omgitt av en kneisende flott bryggerekke fra slutten av 1800-tallet. Så fint er det her at tettstedet er omtalt i boka ‘Vakrest i landet’ – som et av Norges 20 best bevarte tettsteder.

En så vakker våg passer det ypperlig å bade i! Her ser du oss svømme av gårde.

Og en slik perfekt morgen med blikkstille, 12 graders vann innbyr jo til kryssing av vågen. Ser du oss, de bittesmå hvite flekkene under Salteriet Kulturbrygge?

Men her foregriper vi begivenhetenes gang. Dette var jo bilder fra morgenbadet dagen etter gjenåpningen. Vi reiste til Råkvåg for å feire at landet endelig skulle gjenåpnes – for som Iduns største storebror sier: ‘Dæm kainn å fæst’ i Råkvåg!’. Denne grusbiten har dog kanskje festet lenge nok:

På gjenåpningsdagen var det ikke mindre enn 3 fester på gang samtidig, det er sannelig ikke verst for et sted med under 300 innbyggere! Marthabrygga hadde quizkveld, Landnota bingo, og Marinaen var også åpen. Slik ser det ut på Marinaen:

Men pass opp – her er det bare å følge reglene:

Vi driftet mellom de forskjellige festene, og kastet oss på bingoen med den største glede. 

Knut hadde vunnet førstepremien på ølbingo i Patreksfjörður i mai og satset friskt på at nybegynnerflaksen skulle holde seg. Og det gjorde den! Ikke førstepremie denne gangen riktignok, men likevel: Fire glass med syltetøy som passer til ost.

Idun hadde ikke like mye flaks, den er nok oppbrukt på lørdagsbingoene offshore. Men en trøst fant hun – i dette bildet. Det sier i grunnen nok om åpningsfesten.

I ettertid har vi fått høre at stedet ofte kalles Rockvåg, og det kan vi bekrefte passer ganske bra! Selv om noen vil si at trekkspill ikke er rock…

Foto: Liss-Tone Bakkehaug

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *