Havet

Nyhavna i Trondheim har lenge vært på blokka for byfornying. Industrien er på vikende front, og kommunen ønsker å bygge en ny bydel. Her er det tenkt en blanding av kontorer, boliger, kultur og kunstneriske arenaer. Noe av det mest positive som har skjedd hittil i denne transformasjonen, er ‘Havet’. Bare en kort sykkeltur fra sentrum har du et variert tilbud for badstubading og badebading i Trondheimsfjorden.

Det er mange badstuer på Havet.

Beliggenheten er slik at man har godt variert utsikt:

… mot industrien på Ladehammeren i øst.
… mot skrotnissen (metallgjenvinning) i nord.
… mot Dora 1 (ubåtbunker fra WWII) i vest.

Alternativt kan man jo selvsagt være utsikten selv:

Kjerstin og Idun som ‘Bellaview, bellaview, bella ciao ciao ciao‘.
Foto: Kjerstin Moseid Bryhni

På Havet kan du bestille enkelttimer, eller en helt egen badstu for 2 timer. Prøv det! Dette er veldig bra! Innredningen (benkene) er spredt ut i forskjellige nivåer og skeive vinkler, du slipper å sitte på rekke hvis du ikke vil.

Mange kriker og kroker i badstuene.

Kald avrivning kan utføres i åpningene mellom badstuene.

Og alle hjerter gleder seg.

Et lite savn var kanskje at det ikke var trapp opp til taket, for å kunne hoppe derfra, slik vi har sett på andre flytende badstuer.

Et par hundre meter unna har kommunen bygget stupetårn i samarbeid med Havet. Der kan man hoppe og bade gratis. Men det er dessverre akkurat litt langt fra badstuene til at det fungerer som fellesanlegg badstu/stupetårn.

Under Kulturnatt Trondheim i 2017 var det en konkurranse ‘Hva er din Nyhavnadrøm?‘ Vår badevenninne Taru vant, med svaret: Sauna. Men hun vant ved loddtrekning, selve idèen ble forkastet som urealistisk både av kommunen og konsulentselskapet som stod bak konkurransen. Så ble det liksom bare stilt omkring dette. Men nå er de her, badstuene!

Tusen tusen takk, Taru, for en aldeles strålende idè! For en gangs skyld skjedde det altså i Trondheim at alt dette kom på plass ganske så plutselig, uten langvarig lokaliseringsdebatt og masse frem og tilbake.

Fint å plaske på utsiden!

Vår badstue hadde et glassfelt i taket. Tenk å sitte her og nyte stjernehimmel i nordlysglans vinterstid?

Det er fint på Havet om vinteren også.

På sikt kommer nok badstuekonsertkonseptet på Havet i gang igjen også, da kan du oppleve badstue og konsert – samtidig! Vi måtte imidlertid ta dem separat og avsluttet kvelden på Ladekaia, med Vømmøl.

Det passer fint med Vømmølgut’n sjøl etter et bad. Foto: Kjerstin Moseid Bryhni

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *