Å flyte med strømmen i Strømmen

Indre Fosen kommune ble etablert i 2018 som en sammenslåing av Leksvik og Rissa. Kommunen ligger på nordsiden av Trondheimsfjorden. De cirka 10 000 innbyggerne kan dra nytte av både fjord og fjell, landbruk og industri i kommunen sin. I tidligere Rissa kommune finner man bukta Botn, en poll som er forbundet til Trondheimsfjorden via Strømmen. Her strømmer det vann inn når det flør, og ut igjen når det ebber. Navnet Rissa kan komme av vannet som reiser seg opp og ned i Strømmen, eller av at bukta het Rissi tidligere. Her ville vi bade!

Storebror Asgaut bor ved Strømmen og han kjørte oss til Sund ved Trondheimsfjorden. Deler av Strømmen kan være litt grunn, og tanken var å starte en times tid før flo sjø. Da kunne vi drive inn i passe god fart med tilstrekkelig vanndybde. Planen så adskillig bedre ut kvelden før enn på selve dagen. Hvor fristende er det egentlig å krype ut av en varm seng kl 07:00 midt i ferien – kun for å bade kaldt i fjorden? Regnet gjorde det også. Men floa var meldt å inntreffe klokka 9, så da var det bare å bryte seg opp.

God stemning før start, selv om det var tidlig på morran.

Bølgebryterne ved Sund er laget av bilringer bundet sammen med tau. Langt i det fjerne så vi Hurtigruta  på veg inn fjorden.

Vi passerte to bruer på veg inn til Botn, Sundsbrua er den første. Strømmen er 2 km lang, men strømmen i Strømmen var slett ikke så sterk som vi trodde. Vi hadde gjettet på at det ville ta mindre enn en halv time å drive gjennom, men det tok nesten en time. Spinnesiden hadde drømt spennende tivolidrømmer hele natten, med Strømmen som karusell og sentrifuge, så dette ble nesten en skuffelse. Men som en naturopplevelse: Veldig bra. Gråhegrekolonien ved Sundsbrua fløy opp med en viss uttrykt irritasjon, ellers var det en del måser til stede, samt tjeld og låvesvale. Vi trenger linse til GoProen! Ingen vits i å prøve å ta fuglebilder ellers. Denne gangen lå imidlertid GoProen gjenglemt hjemme. Kun mobilbilder ved dette badet.

Midt mellom Sundsbrua og Strømmensbrua traff vi på tre blåskjellhøstere fra ‘Snadder og Snaskum’. De tok det pent at det plutselig fløt folk forbi.

Vel fremme ved Strømmensbrygga etter 55 minutter. Det passer alltid med et bad, selv på morran! Men neste gang blir det tykkere våtdrakt, det er vanskelig å holde varmen mens man flyter. Kvinnen i følget ønsker seg dessuten en finere badehette, gjerne i 50-tallsstil. Hvor finner man det? Og så trenger vi et termometer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *