Nævra i n-te

Sommer i Trøndelag! Etter ukevis med ensifrede temperaturer (i juni!) var varmen på plass, og vi trengte avkjøling. Knuts kusine Gry ankom Trøndelag med badedrakten i bagasjen, klar for å bli med på et ‘Badebadebade-eventyr’. Hva er vel da et bedre valg enn Nævra på turen mellom Værnes og Trondheim?

Også Odin (på trestammen) mener dette er et flott område for grilling og hengekøyenetter.

Vi hadde forsøkt å bade i Nævra før, men endte med å bade i Humla, så denne gangen startet vi litt lenger opp i elva. Her er det kjempefint! ‘Næverhølet’ var et spennende navn på kartet, det måtte vi prøve. Og ja, det var for så vidt et høl i elva der den slynget seg stille og vakkert. Men bade? Det ble for kjedelig i tørt sommervær.

Bade i Næverhølet? Nei, ikke denne gang.

Så da bars det tilbake til bilen, og det var et riktig valg. Lenger ned var det fosser! Der kan man hoppe, og der kan man bade!

Næverfoss nr 1?

Vi testet først ut noe som kanskje var ‘Ener’n’. (ref innlegg ‘Vinterfossebad i Malvik’).

Tre i Ener’n.

Toer’n’ var mer som en jacuzzi, men artig det også, syntes Gry.

En i Toer’n.

Treer’n’ derimot – den var umulig. Tross stor høyde var det ikke noe fritt fall, og heller ingen kulp å svømme i.

Da vi ankom var det tre ungdommer som drev og hoppet i ‘Ener’n’. Heldigvis trådte de tilbake da vi kom, så vi slapp å få dem i hodet. Dog ble det ingen stuping på oss. Knut ville ikke risikere et tilbakefall av prolapsen sin, og damene feiget ut, dessverre.

Men som badested! Å bade eller hoppe i Nævra passer helt utmerket.

Så viste det seg at da vi dro, var det plutselig masse folk ved ‘Ener’n’. Dette er en populær badeplass! Og vi lot oss glatt imponere da et par gutter i 12-års alderen tok baklengs salto ned i fossekulpen.