Å bade eller ikke bade ved brefronten

Etter et meget vellykket bad foran Haukafellsjökull ville vi gjenta suksessen. Så vi studerte kartet igjen, og fant ut at breen i dalen ved siden av, Hoffellsjökull, også var markert med en innsjø ved brefronten. Så da var det bare å ta en ny tur neste dag. Hva kunne gå galt? Vi hadde jo studert kartet!

Også ved Hoffell går det merket tursti helt inn til breen, og vi hadde nok en gang en fin kveldstur i et absolutt strålende vær, og vi så for oss et flott bad foran breen.

Dette var synet som møtte oss foran Hoffellsjökull.

Vel fremme ved breen passet det godt….nei – denne gangen passet det i grunnen ikke å bade i brevannet. Hoffellsjökull har ikke gravet dypt nok. Jo da, det fantes vann der, men det var så grunt, så grunt, og brun gjørme hele veien. Hvor idiotisk ville det ikke være å drukne i kvikkleire her?

Passe morsomt morenebad.

Løsningen ble en pytt oppe ved morenen. Gjørmebad i solnedgang…

En Gammel Danske (Eddie) passer godt etter et gjørmebad.

Joda, artig nok det, og vår faste badevenn ‘Eddie’ hjelper alltid på humøret. Men dette badet anbefales egentlig ikke.

PS: Ved Hoffell finnes det faktisk et par ‘heitur pottir’ å besøke. Disse var imidlertid stengt under koronaen, så de har vi ikke testet ut. Men nysgjerrige, det er vi! Tilbakemeldingene på nett går fra svært entusiastisk til fullstendig slakt. Vi kommer nok tilbake til saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *