Grilstad Marina

Øst for Trondheim sentrum, mellom Nedre Charlottenlund og Ranheim, ligger Grilstad. Opprinnelig var dette kun et gårdsbruk tilhørende erkebiskopen i Nidaros, oppkalt etter et forsvunnet elvenavn: Grýtla. Navnet kommer av ‘gruvla’ som betyr å grave eller rote. På gården ble det i 1957 anlagt en pølsefrabrikk, Grilstad fabrikker, som fortsatt er i full drift. Nedenfor Grilstad gård var det ei fin fjære som har vært tenkt utfylt og utbygd helt siden 1960-tallet. Planene ble imidlertid lagt på is grunnet høye kostnader og mangel på fyllmasse.

Grilstadbekken/Stokkanbekken har utløp i Grilstadfjæra. Foto: WikiStrinda

Utbyggingen kom til slutt i gang i 2005, blant annet med fyllmasse fra byggingen av Strindheimtunnellen. Grilstad Park er planlagt bebygd med 1000 boenheter, 110 000 m2 næringsbygg, og i tillegg kommer Grilstad Marina, ei havn/molo med 800 båtplasser.

Grilstad Marina, prospektet. Foto: WikiStrinda

Her må det være fryd og gammen, tenker du sikkert. Det er flott utsikt over havet, vakkert og fredfullt. Og man har anlagt et slags kaianlegg ut mot de utfylte øyene. På landsiden er det sandvolleybane, griller, sittebenker, plen og beplantninger. Kjempefint!

Indre Kanal med kaia.

Å nei, så enkelt er det dog ikke. Badeplassen har blitt for populær. Det kommer ungdommer dit, for å bade. De bråker. De hopper i vannet fra brua. Usj, usj, slik kan det ikke være!

Knut inspiserer en populær, men akk så bråkete, badeplass.

Vi var på befaring i juli, og det var ingen ungdommer der. Ingen! Spørs om det var fellesferien som holdt igjen? Eller har det virkelig virket, å montere et 100 meter langt gjerde langs kaikanten for å forhindre bading i kanalen? Saken har, etter klager fra beboerne, vært oppe til debatt i Byrådet gjentatte ganger. Argumentet for badeforbud har vært sikkerheten til de badende. Selvsagt må man skylde på sikkerheten, det kan man liksom ikke argumentere mot. Eller kan man? Det er snakk om 100-150 meter hvor det kan bli konflikt mellom båter og badende. Det er ca 20 skuter som har sin parkeringsplass der. Hvor fort må man kjøre denne distansen for å parkere yachten sin?

Vi lot det stå til og tok et prøvebad. Det ble ingen oppstandelse, men så bråket vi ikke mye heller, da. Og vi hoppet ikke. Vannet var fint og speilblankt, men det var lav fjære, vi så ikke bunnen, og da hoppes det ikke. Et kjempefint bad!

Nei, nei, ikke le, det bråker for mye!

Det passer utmerket å bade i Grilstad Marina, selv om stigen ned fra kaia var litt vinglete nederst.

Vingle, vingle

Etter et bad passer det stort sett alltid med mat. Vi spiste på Flipper Kafe, på Fullriggerøya. Smørbrødene er ikke de billigste, men det er ikke så rart, for det er store porsjoner. Og etter maten kan det kanskje passe med en runde shuffle board. Det kan være ganske artig, i hvertfall for enkelte av oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *